Saturday, September 15, 2012

rants and future plans



So as I've been planning this cosplay list I've thought a lot about picking characters. I tend to pick characters I identify with in some way, or characters that resemble me not only physically but mentally as well. I think its fine to pick a character in any way really, the thing I can’t understand is this endless competition that seems to be going on in Finland of who makes the costume first and who makes the best version. This may sound silly, but I know for a fact there has been people who have gotten mad over someone else announcing that they are going to cosplay the same character… What the hell is that about? Whatever happened to twenty Narutos running around one convention? No one complained then (well actually they did, but not because someone was cosplaying the same character as they…).

So I do kind of get where people are coming from when they hope they are the only one cosplaying a certain character. For example last year, I saw an awesome Gokudera and it made me feel really inferior. But was I mad at the other cosplayer? NO! Why should I have been? Should she have called every person in the cosplay community and announced she was going to make an awesome version of Gokudera "so if you want to feel good about yourself stay at home?". I think not.

Which brings me to the role of the mighty internet. It seems that its expected from every cosplayer that writes a blog or is active in the internet community in any way, to announce what character he or she is about to cosplay. And if she doesn’t, and shows up as the same character as another blogger, all hell breaks loose. This sounds silly I know, but believe me I know for a fact it has happened… If not literally that way, in a very similar scenario.

But what about the people not online? Are they also supposed to read your mind and pick a different character? And since some (normal) people don’t give a shit about what character someone else cosplays, how are we to know which ones are gonna rage about us in their blogs or on a forum?

I must say I kind of get the competition as well. If you take cosplay very seriously, you are bound to compete with others at some point, after all, who doesn’t want to be the best? But being mad at someone for liking the same character? And just happening to pick it for the same convention? Well I think this is where we se how immature some people are…

I study advertising which is a higly competitive field. People are constantly fighting over who has the best ideas and who gets to do them first. When we discussed this in our class one of my classmates said that the best way to secure an idea is to talk about it! That way people have heard you talking about it and cant say you are imitating or stealing ideas... So heres me talking about my future cosplays to avoid drama! 

Cosplay Gaala (if I can make it)
Digging Luneth (Final Fantasy III) out of the closet:
costume and picture from last summer :)





















Desucon Frostbite: (February 2013)

 












Serah Farron- FFXIII-2  (part of a group)




  










Pixie- X-men (part of a group)




No conventions decided yet but in my plans:
Lilith- Borderlands
Princess Shirahoshi- One Piece
Night Elf Druid (T9)- WoW
Luna Lovegood- Harry Potter
Trucy- Apollo Justice


One costume I'm still keeping a secret though :D


tataaa!

7 comments:

  1. Ilmaisukykyni on kirjallisesti huomattavasti heikompi englannin kanssa, joten kommaan ihan kotimaisella. Hyvää pohdintaa, ja olen välillä itsekin pyöritellyt päätäni ihan saman asian kanssa. Cossikateutta tuntuu olevan aika rutkasti liikenteessä. En sitten tiedä onkohan sama asia muuallakin vai onkohan tämä sellaista perisuomalaista tauti-ilmentymää? Mutta joo, keltä se on pois, jos samalla hahmolla/sarjalla on muitakin faneja? Eipä kukaan cossaaja ole hahmonsa kanssa uniikki lumihiutale, joten tuntuu vähän omituiselta se vänkäys homman suhteen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. juu, itsekin syyllistyn aika usein cossikateuteen, mutta ihmetyttää tuo että ihmiset dissailee muiden pukuja jo etukäteen vain sen takia että on itse tekemässä saman puvun... se menee jo epävarmuuden puolelle, ja kyseenalaistaa sen haluaako ihminen todellakin tehdä sen puvun vai haluaako hän vain tulla kuvatuksi conissa :/

      Delete
  2. Laiska: joten suomella mennään.
    Cossikateus on kyllä mielenkiintoinen juttu. Tiedän syylistyväni siihen, mutta pidän sitä vielä terveenä, sillä usein se motivoi minua. Joskus voi harmittaa, että toinen on tehnyt samasta hahmosta asun samaan tapahtumaan ja toisen asu on parempi. Mutta: slag happens. En kuitenkaan suutu toiselle, vaan soimaan lähinnä omia taitojani ja haluan kehittää kykyjäni. Pukua/hahmoa, ei voi omistaa, vaikka kuinka haluaisi. Se lähinnä kertoo kuinka epävarma ihminen on itsestään ja kyvyistään, jos hyökkää toisen cossaajan kimppuun ja raivoaa tälle "puvun varastamisesta".
    Jessus, yritin olla pintaa verran syvällisempi. Tämä täytyy oikaista. Derp!

    ReplyDelete
    Replies
    1. true that! itsekin olen kerran masentunut oikein kunnolla mutta ehkä hahmo olikin hieman liian lähellä sydäntäni, ja sielä conissa sitten iski ymmärrys että en ehkä ole ainoa maailmassa joka samaistuu niin sen hahmon kanssa... mutta kyllä tervettä kaikki niin kauan kuin haluaa kehittyä siitä ja pieni kilpailu nyt aina on hyväksi! luulisi että ihmiset tekevät parasta mahdollista työtään kun tietää että samaa pukua on tulossa monta!

      Delete
  3. Samoilla linjoilla menen scopen kanssa. Olen hyvin kateellinen cosseista ja muiden taidoista. Jos näen jollain toisella saman cossin kuin minulla conissa ja se on paljon parempi, minua harmittaa ja olen kateellinen ja lähinnä vihainen itselleni. Jos meillä olisi ihan samaa tasoa olevat cossit, no problem 8D
    Ja varmaan myös se että kamppailen yhä painoni kanssa eli kaikki cossit mitkä laitan päälleni, ei koskaan näytä yhtä hyviltä mitä toivoisin. Mutta ajan kanssa~

    Cossikateus on myös yksi syy miksi minulla on vaikeuksia julkisesti kertoa cossisuunnitelmista koska ajattelen jonkun saavan niistä idean 8D Tiedän, kuulostaa tyhmältä mutta minkäs sitä itselleen mahtaa. Tosin, onneksi kaikilla on muutenkin niin paljon suunnitelmia etten jaksa yuskoa ihmisten innostuvan tekemään kanssani samoja cosseja : D Mutta toisaalta, minusta se on kuitenkin kiva juttu että hahmosta ja sarjasta mistä tykkään, myös muut tykkäävät siitä. Pääseepähän juttusille muiden kanssa ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ulkonäköpaineet DD:
      Se on toinen juttu, josta riittäisi juttua. En tavallisesti paljoa korvaa letkauta sille, miltä näytän marssiessani kouluun, lenkille yms, mutta cossissa! huhhuh! Toisinaan haluaa melkein huutaa kiukusta. Olen osittain kyllä tyytyväinen ruumiinmuotooni, sillä se antaa mahdollisuudet moneen pukuun, joskin se 5 kg olisi tervetullutta lisämassaa. Mutta aina on jotain mistä voisi kitistä, kun pitäisi täyttää puvun mitat >__<

      Pitäisi kai olla kiitollinen ettei ole kampela.

      Delete
    2. joo totta, itselläkin tulee joskus sellainen fiilis että mitä jos joku nyt varastaa tän idean xD mutta se voi myös toimia päinvastaisesti, eli kun näet että joku on tekemässä puvun innostus häviää (tätä minä toivon xD)

      itse olen ihan älyttömän kriittinen itselleni varsinkin cossien tekemisessä. Olen kai välillä vähän liiankin hyvä ruoskimaan itseäni, koska ei se aina niin järkevältä tunnu että itku kurkussa väsää jotain ja sitten näkee jonkun cosplay kuninkaan joka kuitenkin näyttää 100% paremmallta siinä conissa/netissä. se vasta masentaa.

      ja ihmiset joskus unohtavat että cossaajat ovat ihmisiä eikä pelkkiä mannekiinejä joilla on puku. conissa voi lentää yllättävän paljon paskaa niskaan. mikä ihme antaa ihmisille oikeuden haukkua muiden cosseja? varsinkin lapsellista se on jos olet itse cossaaja (jonka pitäisi ymmärtää miten tuskallista cosplayn tekeminen voi olla)

      Delete